Guta - la granița dintre specialități

Publicat: 29.03.2018
29 - 
13:00
Sala Senatului, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165)
Intrare liberă

În zilele de 29 și 30 martie, Disciplina de reumatologie și nefrologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează conferința științifică Guta - la granița dintre specialități. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, începând cu ora 13:00.

La manifestare vor fi abordate următoarele subiecte: actualitățile privind guta, riscul cardiovascular în hiperuricemie și gută, hiperuricemia în contextul sindromului metabolic, rolul acidului uric ca semnal endogen în inflamație și imunitate, diagnosticul gutei între certitudini teoretice și provocări practice, imagistica, diagnosticul, afectarea renală în gută, formele de gută, recomandări EULAR/ACR de management al gutei, guta cronică tofacee la interfață cu chirurgia, influența medicamentelor asupra nivelului seric de urat, tratamentul recuperator și valoarea regimului alimentar în hiperuricemie și gută, artrite prin alte tipuri de microcristale ș.a.

Conferința este organizată în parteneriat cu Societatea Medicilor Interniști din Republica Moldova și Societatea Română de Medicină Internă, fapt ce va prilejui întrunirea specialiștilor de pe ambele maluri ale Prutului pentru un schimb de experiență și transfer de cunoștințe.

reumatologie și nefrologie
guta
guta cronică tofacee
Conferință științifică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii